• 05-OCT-2014

Prins Carl Philip tog våghalsig selfie i Volvo Ocean Race

H.K.H. Prins Carl Philip klättrade upp i masten för självporträtt

Prins Carl Philip är i helgen i Alicante för starten av Volvo Ocean Race 2014-15. Under söndagen seglade han ombord på den kinesiska båten Dongfeng Race Team – vid rodret och uppe i masten.

Prins Carl Philip är beskyddare för Volvo Ocean Race som är världens största kappsegling runt jorden och som startar i Alicante, Spanien. Igår var prinsen åskådare ombord på den svenska båten Team SCA under tävlingens första In-Port Race och idag fick han chansen att själv delta i seglingen ombord på den kinesiska båten Dongfeng Race Team. Med ombord var också Martin Strömberg som är den enda svenska seglaren som deltar i Volvo Ocean Race 2014-15.

Innan de kastade loss från bryggan tog Prins Carl Philip chansen att klättra upp i toppen masten på båten för att ta ett självporträtt - en selfie från 30 meter upp i luften.
– Det var ett privilegium att få göra det. En unik upplevelse och det kändes säkert däruppe, säger Prins Carl Philip.

På havet tävlade Dongfeng Race Team i ett Pro-Am Race där sponsorer och andra gäster kappseglar mot varandra tillsammans med proffsseglarna i Volvo Ocean Race. Carl Philip fick själv stå vid rodret och uppleva hur det känns att styra en Volvo Ocean 65:a, den båttyp som om de tävlande lagen kappseglar med runt jorden.

– Vi fick nästan med Prinsen i laget, säger Martin Strömberg. Vi var på väg att segla om en av de andra båtarna när han styrde och alla i laget frågade om han kunde ta ledigt de kommande nio månaderna. Efter det tror jag att han höll tillbaks lite.

Den första etappen av Volvo Ocean Race startar nu på lördag klockan 1400 och sänds live på www.volvooceanrace.com. Tävlingen går i mål i hjärtat av Göteborg om nio månader och avslutas med ett sista In-Port Race den 27 juni 2015.

Contact

  • Marie Laurens
    Volvo Ocean Race News Distribution Manager
    Spain
    +34668103908